środa, 7 sierpnia 2013

Sezon na żółte kuleczki:) Jak smacznie ugotować kukurydzę?

Nic dodać, nic ująć - gotujemy kukurydzę:)
Składniki:
1 kukurydza
2 łyżki cukru lub 2 łyżki miodu
1/2 szklanki mleka - opcjonalnie
wiórki masła do posmarowania kukurydzy
sól

  • Zagotowujemy wodę i słodzimy 2 łyżkami cukru lub dodajemy 2 łyżki miodu. Można dodać pół szklanki mleka
  • Kukurydzę wrzucamy na wrzątek i gotujemy pod przykryciem 10-15 minut
  • Na ugotowaną kukurydzę kładziemy wiórki masła i solimy
  • Żeby się łatwiej jadło włożyłam z dwóch stron metalowe testery do sprawdzania ciasta, ale można je zastąpić np. wykałaczkami
Na zdrowie! :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz