Składniki:
filet z łososia (ok. 200 g)
sok z 1 cytryny
koperek - ilość wedle uznania
sól
pieprz
- Piecyk nastawić na 180 stopni C
- Łososia skropić sokiem z cytryny, posypać siekanym koperkiem
- Doprawić odrobiną soli i pieprzu
- Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez około 15-20 minut
Rybę można także ugotować na parze lub usmażyć na patelni.
Smacznego :)
W myśl akcji:
o tym to bym się najadł :) pychota
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Michał
http://www.szkola-doberman.pl/
super smaczna rybka :-)
OdpowiedzUsuńzapraszam na konkurs z rybkami :-)
http://kuchniaipodroze.blogspot.com/2014/06/konkurs-z-firma-graal.html
Łosoś bardzo lubi koperek, to chyba jedyna ryba, z która z koprem tworzy świetną parę,
OdpowiedzUsuńZdrowo kolorowo! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam kasze gryczana i salate z śmietana, a tym łososiem to trafiłaś w samo serce :)
OdpowiedzUsuń