piątek, 6 czerwca 2014

Duszony łosoś z koperkiem

Podobnie jak cytrynowo-miodowa pierś z kurczaka, ten łosoś to również danie w 30 minut.



Składniki:
filet z łososia (ok. 200 g)
sok z 1 cytryny
koperek - ilość wedle uznania
sól
pieprz 

  • Piecyk nastawić na 180 stopni C
  • Łososia skropić sokiem z cytryny, posypać siekanym koperkiem
  • Doprawić odrobiną soli i pieprzu
  • Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku rozgrzanym przez około 15-20 minut

Podałam z kaszą i zieloną sałatą z jogurtem naturalnym.
Rybę można także ugotować na parze lub usmażyć na patelni.



Smacznego :)

W myśl akcji:

Zastąp słoik pysznym daniem - II edycja   Zastąp słoik pysznym daniem - II edycja

5 komentarzy:

  1. o tym to bym się najadł :) pychota
    Pozdrawiam
    Michał
    http://www.szkola-doberman.pl/

    OdpowiedzUsuń
  2. super smaczna rybka :-)

    zapraszam na konkurs z rybkami :-)
    http://kuchniaipodroze.blogspot.com/2014/06/konkurs-z-firma-graal.html

    OdpowiedzUsuń
  3. Łosoś bardzo lubi koperek, to chyba jedyna ryba, z która z koprem tworzy świetną parę,

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam kasze gryczana i salate z śmietana, a tym łososiem to trafiłaś w samo serce :)

    OdpowiedzUsuń