Składniki:
1/2 szklanki komosy ryżowej
1 pęczek natki pietruszki
2 pomidory
1 mały ogórek
1/2 cebuli
1/4 szklanki oleju z pestek winogron
1/4 szklanki soku z cytryny
szczypta imbiru mielonego
szczypta cynamonu
szczypta pieprzu cytrynowego
szczypta świeżo zmielonej soli himalajskiej
- Komosę ryżową ugotowałam według opisu na opakowaniu
- W tym czasie pomidory drobno pokroiłam, natkę pietruszki - drobno posiekałam
- Ogórka przekroiłam na cztery części i wydrążyłam pestki. Drobno go pokroiłam
- Cebulę posiekałam
- Ugotowaną komosę przełożyłam do salaterki, dodałam pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszałam, dodając przyprawy
Na zdrowie :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz