niedziela, 1 stycznia 2017

Tabbouleh z komosy ryżowej

Wygodne danie do pracy. Co prawda nie powinno łączyć się pomidorów ze świeżym ogórkiem (można za to z kiszonym), ale do tego dania użyłam obu tych składników. Takie połączenie praktykuję baaardzo rzadko.


Składniki:
1/2 szklanki komosy ryżowej
1 pęczek natki pietruszki
2 pomidory
1 mały ogórek
1/2 cebuli
1/4 szklanki oleju z pestek winogron
1/4 szklanki soku z cytryny
szczypta imbiru mielonego
szczypta cynamonu
szczypta pieprzu cytrynowego
szczypta świeżo zmielonej soli himalajskiej
  • Komosę ryżową ugotowałam według opisu na opakowaniu
  • W tym czasie pomidory drobno pokroiłam, natkę pietruszki - drobno posiekałam
  • Ogórka przekroiłam na cztery części i wydrążyłam pestki. Drobno go pokroiłam
  • Cebulę posiekałam
  • Ugotowaną komosę przełożyłam do salaterki, dodałam pozostałe składniki i całość dokładnie wymieszałam, dodając przyprawy


Na zdrowie :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz