Z podanych składników wychodzi 6 sztuk.
2 jajka
kilka kropel esencji waniliowej
30 gramów mąki pszennej
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
kilka kropel esencji waniliowej
30 gramów mąki pszennej
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę
- Dodać kilka kropel esencji waniliowej i żółtka - nieustannie miksując
- Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i opakowanie budyniu waniliowego. Całość wymieszać
- Piecyk nagrzać na 180 st. C
- Ciasto przełożyć do foremek na babeczki
- Piec ok. 30 minut
Smacznego! :)
Zwykłe= niezwykłe. Uwielbiam takie
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do mnie.
O! klaudyna148 napisała dokładnie to co ja miałam na końcu języka! Zwyczajne -niezwyczajne...foremka niezwykła!
OdpowiedzUsuńWitam po przerwie wakacyjnej, stęskniłam sie za moimi ulubionymi blogerkami i ich blogami. Nadal mam ograniczone możliwości klikania, a o szalenstwie kulinarnym, nadal nie ma mowy, zespół bolesnego barku leczy się opornie, ale w miarę możliwości, z sanatoryjnego leczenia będę chłonąć Wasze przepisy z przyjemnością.
Trochę się usprawiedliwiam, choć obowiązku niema, ale lojalność nie pozwala mi przemilczeć faktu nieobecności.Pozdrawiam serdecznie.