Środek można wypełnić dżemem, czekoladą, marmoladą orzechami czy budyniem.
Składniki:
3/4 szklanki kaszy manny
1 szklanka mąki pszennej
1/3 szklanki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
70 gramów masła
2 jajka
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Na nadzienie:
1 opakowanie budyniu, czekolada, marmolada, dżem lub orzechy
- Nagrzewamy piecyk do 200 stopni C
- Składniki wsypujemy do miski i mieszamy
- Ponieważ masa będzie się kleiła do rak, to podczas formowania ciasteczek moczymy dłonie w wodzie
- Formujemy kuleczki, a w środku robimy dziurkę
- Układamy na papierze do pieczenia, w dziurkę wkładamy czekoladę, marmoladę lub tak, jak ja - budyń. Musicie jednak pamiętać, że nie zużyjecie całego budyniu. Możecie więc na przykład zwiększyć proporcje składników
- Pieczemy ok. 10-15 minut
Smacznego :)
Przepyszne ciasteczka, jadłam juz kiedyś takie i sa super :)
OdpowiedzUsuńWspaniałe! :) Bardzo często zachwycam się ich smakiem.
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wygląda. :)
OdpowiedzUsuńPyszne.
OdpowiedzUsuńmniam! pycha!
OdpowiedzUsuń