Składniki:
3 łyżki szpinaku mrożonego
1/3 czerwonej papryki
1/2 puszki zielonego groszku (u mnie to był groszek dwudniowy więc wykorzystałam resztkę, która mi została z robienia poprzedniego dania)
kawałek dymki ze szczypiorem
1/2 żółtej papryczki chilli
2 jajka
pieprz
sól
- Najpierw rozmroziłam na patelni szpinak i go trochę odparowałam
- Następnie dodałam pokrojone w kostkę i plasterki (tak, jak na zdjęciu powyżej) warzywa
- Gdy się warzywa poddusiły uklepałam je na płasko...
- ... i wbiłam roztrzepane widelcem jajka - doprawiłam
- Na wolnym ogniu pod przykryciem smażyłam frittatę 10 minut
- Gdy się już zetnie, bardzo ładnie się kroi w trójkąty jak pizza :)
Smacznego i na zdrowie! :)
W myśl akcji:
ale to musiało być dobre, zamienię tylko groszek na coś innego i na pewno w przyszłym tygodniu zrobię to danie :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńIdealna na weekendowe śniadanie :)
OdpowiedzUsuń