niedziela, 26 października 2014

Parówki zapiekane z serem i boczkiem

Mało zdrowe śniadanie miałam, ale takie parówki chodziły za mną już od dawna.
Żeby się trochę oszukać :) zrobiłam do tego dwie kromki chleba razowego z masłem osełkowym i rzodkiewką, skroiłam też zieloną paprykę - trochę zdrowych warzyw dobrze działa na nieczyste sumienie :D


Składniki:
2 parówki
2 plastry sera żółtego
4 plasterki boczku podsuszanego


  • Parówki można najpierw ugotować, choć ja tego nie zrobiłam
  • Piecyk nagrzać do 200 stopni C
  • Parówki przekroić w środku zostawiając krawędzie po bokach nieprzekrojone
  • Plasterki żółtego sera kroimy na pół i wkładamy do środka
  • Do naczynia żaroodpornego wkładamy papier do pieczenia - jeśli ser żółty trochę wypłynie, to z papieru jest go łatwiej zdjąć
  • Następnie boczkiem owijamy parówki...
  • ...przekładamy do naczynia żaroodpornego...
  • ... i wkładamy do piekarnika na 15 minut

Podajemy z warzywami, żeby naprawić nieczyste sumienie :)


Smacznego!:)











 Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisówDurszlak.plTop Blogi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz