poniedziałek, 7 listopada 2016

Kasza gryczana na ciepło z owocami

Kiedyś nie przyszłoby mi do głowy, że można zjeść kaszę gryczaną w innej postaci niż do obiadu. 
Uwielbiam poniższy przepis, szczególnie, gdy przygotuję się według niego śniadanie :)
Olej kokosowy, który zawiera przepis można kupić np. w Rossmannie. Cena 34,99.- Sporo zdrowych składników można tam kupić. Oczywiście nie wszystkie, ale olej na pewno :)



Składniki na jedną porcję:
50 gramów kaszy gryczanej
1 małe jabłko (może być gruszka)
1 garść borówek (można zastąpić malinami)
1 płaska łyżeczka cynamonu
1 płaska łyżeczka kakao
1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego

1 łyżeczka miodu gryczanego
1 łyżka wiórków kokosowych do posypania

  • Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu
  • W tym czasie jabłko umyć i pokroić w kostkę
  • Borówki opłukać
  • Ugotowaną kaszę wymieszać z kakao, olejem kokosowym i miodem 
  • Dodać jabłko, następnie borówki i wierzch posypać wiórkami kokosowymi





Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Uwielbiam kaszę gryczana, ale w takim wydaniu jeszcze nie próbowałam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To jedno z moich ulubionych śniadań 😊 Spróbuj.

      Usuń