Składniki:
3 jajka (u mnie rozmiar L)
1 garść posiekanego koperku
1/2 posiekanej dymki
2 garści świeżego, umytego szpinaku baby
1 plaster sera koziego na jeden omlet
2 plasterki boczku pieczonego na drugi omlet
3 łyżki mleczka kokosowego
1 łyżka masła klarowanego (po pół łyżki na jeden omlet)
sól morska (u mnie z papryczką chili)
pieprz ziołowy
- Do miseczki wbić jajka, dodać sól i pieprz, posiekany koperek i posiekaną dymkę oraz mleczko kokosowe. Całość rozmieszać
- Na patelni, na małym ogniu, rozpuścić 1/2 łyżki masła klarowanego i wylać pół porcji jajek. Smażyć na małym ogniu do momentu, aż zetną się białka
- Następnie przerzucić omlet na drugą stronę i smażyć chwilę (druga strona smaży się szybciej)
- Omlet przełożyć na talerz i usmażyć drugi placek
- Na jeden omlet położyć połowę porcji szpinaku, a następnie pokruszony plaster sera koziego. Zwinąć w rulon
- Na drugi omlet położyć drugą połowę liści szpinaku oraz plastry pieczonego bekonu. Zwinąć w rulon
Zjadać ze smakiem :) na pierwsze lub drugie śniadanie
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz