Czerwona fasola, czerwona cebula, przyprawy. Do tego domowy chleb :)
Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
1 czerwona cebula
3 liście laurowe
1 ziele angielskie
4 suszone śliwki
majeranek do smaku
1/4 zimnej wody
1 łyżka oleju kokosowego
sól himalajska
pieprz ziołowy
- Cebulę pokroiłam w kostkę, a śliwki posiekałam
- Olej kokosowy rozgrzałam na patelni i wrzuciłam cebulę ze śliwkami oraz zielem angielskim. Całość podsmażałam do czasu, aż cebula się zarumieniła
- Usunęłam liście laurowe i ziele angielskie
- Czerwoną fasolę odcedziłam i przełożyłam do miski, dodałam majeranek, pozostałe przyprawy oraz wodę. Wszystko dokładnie zmiksowałam
- Następnie dodałam podsmażoną cebulę ze śliwkami i blenderem całość wymieszałam, ale w taki sposób, żeby cebula i śliwki były wyczuwalne
- Posmarowałam smalcem chleb żytnio-orkiszowy na zakwasie domowego wypieku :) Podałam z ogórkami w zalewie musztardowej, również domowego dzieła :)
Na zdrowie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz