Dzisiaj mam dla Was pudding chia na mleku migdałowym, z owocami. Danie to, ze względu na owoce, najlepiej zjeść przed południem - na I lub II śniadanie.
Polecam bardzo!
Składniki na 2 porcje:
6 łyżek nasion chia
1 szklanka mleka migdałowego
4 łyżki syropu klonowego
2 garści malin (u mnie mrożone)
1/2 gruszki
- Do mleka migdałowego wsypałam nasiona chia i wymieszałam. Odstawiłam na 20 minut, żeby całość trochę zgęstniała. Jeśli robicie 2 porcje, to należy rozlać pudding do dwóch salaterek
- Następnie dodałam syrop klonowy, znowu wymieszałam i wstawiłam do lodówki na 4 godziny, przykrywając folią spożywczą
- Po wyjęciu z lodówki...
- ... mrożone maliny opłukałam ciepłą wodą, żeby trochę odtajały, a następnie zmiksowałam je
- Połówkę gruszki podzieliłam na kawałki
- Owocami udekorowałam pudding
Na zdrowie :)
Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuń