Można ją, po wystygnięciu, posypać cukrem pudrem, ale ja tego nie zrobiłam, bo jak dla mnie ciasto było słodkie samo w sobie.
Nie robiłam zdjęć z etapów, ponieważ ciasto jest tak proste w wykonaniu, że tak naprawdę to nie było czemu tych zdjęć robić :)
Składniki:
małe opakowanie jogurtu naturalnego
1/2 szklanki oleju słonecznikowego
2 duże jajka (u mnie L)
1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
- Piecyk nagrzewamy do 180 stopni C
- Wszystkie składniki miksujemy mikserem (lub przekładamy do malaksera i mieszamy)
- Masę przelewamy do formy w kształcie babki (lub do innej ulubionej, może to być także keksówka) i wkładamy do piecyka na 60 minut
- Po wystygnięciu można posypać cukrem pudrem, ale proponuję najpierw sprawdzić czy nie jest dla Was słodka bez cukru pudru. Ja nie posypywałam
Smacznego! :)
Taka lubię najbardziej :)
OdpowiedzUsuńMmmm... Pyychotka :D
OdpowiedzUsuńBomba taka babka :), a małe opakowanie jogurtu to tak +/- ile...?
OdpowiedzUsuńOpakowanie 150 gramów. To jest niecała szklanka
Usuń