niedziela, 9 listopada 2014

Pasta łososiowa z kozim serem

Ci z Was, którzy lubią łososia, kupują zapewne, od czasu do czasu, pastę łososiową w tubce. Też kiedyś kupowałam, ale przestałam. Lepiej zrobić taką pastę samemu tym bardziej, że trwa to naprawdę chwilę - wystarczy dokładnie wymieszać wszystkie składniki.



Składniki:
100 gramów wędzonego łososia
200 gramów serka koziego kanapkowego
1 mała cebulka
kilka kropel z cytryny
pieprz ziołowy do smaku
sól (ale tylko wtedy, jeśli uznacie, że pasta jest naprawdę mało słona; łosoś jest już sam w sobie wystarczająco słony)



  • Wszystkie składniki przekładamy do malaksera...
  • ... doprawiamy...
  • ... i bardzo dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy
  • Jeśli wolicie, aby pasta była delikatniejsza, możecie dać 300 gramów serka koziego. Serek ten można zastąpić również zwykłym kanapkowym
Ja taką pastą smaruję grzanki serowe - połączenie, jak dla mnie - wyśmienite!

Smacznego! :)









Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów     Durszlak.pl  Top Blogi

2 komentarze: