Nadrabiam :)
Składniki:
1 opakowanie rozdrobnionego, mrożonego szpinaku (450 gramów)
3 garści ciemnego makaronu (np. razowy)
8 trójkącików topionego sera FIT śmietankowego
1 ząbek czosnku - ja nie dałam, bo niestety, nie miałam
sól i pieprz do smaku
- Makaron ugotować w osolonej wodzie
- Szpinak rozmrozić, a następnie na maśle poddusić
- Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, serki topione i doprawić solą i pieprzem
- Szpinak zdjąć z gazu i dodać do niego makaron - wymieszać
- Podawać i zjadać :)
Na zdrowie! :)
Kooocham szpinak! A z makaronem to już w ogóle ;)
OdpowiedzUsuńKocham szpinak, zwłaszcza z dodatkiem czosnku. :) Twój makaron wygląda cudownie. :)
OdpowiedzUsuńPycha , przepadam za makaronem ze szpinakiem . Nie jadłam jeszcze w wersji z serkami będę musiała spróbować.
OdpowiedzUsuń