Te uszka na zdjęciach lepiła moja córka :)
Składniki na ciasto:
4 szklanki mąki
1/2 kostki margaryny (u mnie Kasia)
1 szklanka ciepłej, przegotowanej wody
Składniki na farsz:
1 kg kiszonej kapusty
600 gramów pieczarek
sól
pieprz
- Kapustę ugotować
- Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i poddusić na oliwie z oliwek
- Ugotowaną kapustę wymieszać z pieczarkami i doprawić
- Ciasto rozwałkować i wycinać szklanką krążki
- Na każdy krążek nakładać 1 łyżeczkę farszu, zaklejać (moja córka robiła to widelcem) i formować uszka
- Gotować w osolonej wodzie ok. 2-3 minut od momentu wypłynięcia
- Podawać z barszczem :)
Smacznego :)
Świetne te uszka, uwielbiam, szczególnie z barszczem! :)
OdpowiedzUsuń