niedziela, 28 grudnia 2014

Jak wykorzystać miąższ z pomidorów?

Robiłam suszone pomidory. Miałam ich 2 kg i został mi po nich miąższ, którego nie chciałam wylewać. Zrobiłam więc z niego sos, który doskonale nada się do zupy pomidorowej lub do leczo. Do pizzy jest za rzadki, więc nie polecam.



Składniki:
miąższ z 2 kg pomidorów
1 łyżeczka ziół prowansalskich
pieprz ziołowy
sól morska z chilli



  • Miąższ miksujemy na papkę
  • Przelewamy do małego garnuszka, doprawiamy i na małym ogniu gotujemy ok. 10 minut mieszając
  • Słoiczki wyparzamy i zagotowaną, przemieszaną pulpę przelewamy do nich. Odwracamy do góry dnem i pasteryzujemy ok. 20-30 minut


Na zdrowie :)





Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów     Durszlak.pl  Top Blogi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz