niedziela, 27 listopada 2016

Olej... Oliwa... Ocet...

Do dań używa się nie tylko przypraw. To może czasem być za mało.
Ja używam również olejów, oliw i octów. Nie mam ulubionych firm, których kupuję te składniki, bardziej chodzi mi o nadanie daniom dodatkowych walorów smakowych. Nie jest to więc żadna reklama.
Jakich olejów, oliw i octów używam? A takich, jak poniżej :)
Moim ulubionym tłuszczem do smażenia jest olej kokosowy (oraz masło klarowane, na które przepis podawałam tutaj). Bardzo lubię smażyć na tym oleju, ponieważ nie zmienia smaku dań, nic się na nim nie przypala i jak dla mnie - jest bardzo przyjazny w użyciu. Dzisiaj lecę kupić kolejne opakowanie, bo odkryłam promocję w Rossmannie ;) Zawsze to trochę taniej.
A co u Was słychać w "podkręcaniu" smaków? :)



2 komentarze:

  1. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Usuń