czwartek, 24 listopada 2016

Omlet zapiekany ze szpinakiem, szynką i boczkiem

Przepis na kolejny omlet bez mąki, ale tym razem nie jest smażony tylko zapiekany.
Szpinak, który dodałam to jego świeże liście (szpinak baby), ale możecie dać mrożony, choć poszarpane liście fajniej wyglądają :)




Składniki:
1 garść szpinaku baby
4 jajka
2 plasterki boczku pieczonego
2 plasterki szynki drobiowej
1/2 cukinii
szczypta soli morskiej z chili
szczypta pieprzu ziołowego
1/2 płaska łyżeczka kurkumy
1/2 płaska łyżeczka kozieradki

  • Nagrzać piecyk do 190 stopni - termoobieg
  • Szpinak poszarpać na kawałki
  • Boczek, szynkę i cukinię pokroić w kostkę 
  • Wszystkie składniki wymieszać i doprawić
  • Przełożyć do naczynia żaroodpornego 
  • Zapiekać 20 minut 



Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz