wtorek, 3 grudnia 2013

Kapusta pekińska z kminkiem

Ta kapusta to ostatni składnik obiadu według "Davida w Europie". 
Mało składników i mało nakładu czasu :)



Składniki:
1 nieduża kapusta pekińska
1 łyżeczka kminku


  • Kapustę kroimy w paski, ale nie za drobno, przepłukujemy wodą
  • Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do wysokości 1 cm ponad kapustę

Smacznego! :)

4 komentarze:

  1. Uwielbiam kapustę pekińską ! To jedna z moich ulubionych , ale kminku nie lubię :) Wolę ją z kukurydzą .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Na zimno z kukurydzą też dobra, tylko ja za kukurydzą z kolei nie za bardzo przepadam. W wersji z kminkiem jadłam po raz pierwszy, ale ja kminek lubię :)

      Usuń
  2. nie przygotowywałam jej tak nigdy-zawsze lądowała w sałatce kebabowej, albo takie letniej!
    Hmm... muszę się skusić :)

    Ale czy tego kminku nie wychodzi za dużo? Może by tak nie wiem.. czubricy? Albo pieprzu ziołowego dodatkowo?
    Choć sądzę, że jak to do obiadu z poprzedniego wpisu, to kmin dla trawienia ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten kminek to dlatego tyle, że to danie jest czeskie :) Ja to gotowałam na podstawie programu "Davida w Europie" na Kuchni+. A on Czechem jest, No i ło, tak to było :)

      Usuń