Składniki:
1 opakowanie paluszków krabowych (250 gramów)
3 garści makaronu nitki
1 puszka kukurydzy
1 łyżka majonezu
1 łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego
- Zagotowujemy wodę i solimy. Gotujemy makaron ok. 4-5 minut. Należy pamiętać, że taki cienki makaron gotuje się bardzo szybko, więc uważajcie, żeby się nie rozgotował
- Po ugotowaniu makaronu odcedzamy go i przelewamy go pod bieżącą, zimną wodą. Zimny przekładamy do salaterki
- Paluszki kroimy w grube plasterki i również przekładamy do salaterki
- Dokładamy puszkę kukurydzy, po łyżce majonezu i śmietany i wszystko dokładanie mieszamy
- Zjadamy :)
Smacznego :)
uwielbiam taką sałatkę niemniej jednak zamiast makaronu dodaję kiełki sojowe :) też są smaczne
OdpowiedzUsuńJeszcze nie robiłam sałatki z paluszkami, zazwyczaj lądowały albo w omlecie albo ciastkach wytrawnych;)
OdpowiedzUsuń