niedziela, 22 września 2013

Jabłka zapiekane z cynamomen i miodem

Niby nic... A jadłam tak, że mi się uszy trzęsły :) Takie sobie jabłka, trochę miodu, starty cynamon... - a ile radości! Na podwieczorek w sam raz :)
Dzieci też na pewno chętnie zjedzą. Moja córka nie lubi jabłek, za to w takiej postaci wcina :)


Składniki:
2 jabłka
2 łyżeczki miodu (u mnie wielokwiatowy)
1 łyżeczka świeżo startego cynamonu



  • Z jabłek wydrążyć środek. Pociąć na ćwiartki i jeśli jest jeszcze taka potrzeba to dokładniej wyciąć resztki pestek
  • Nastawić piekarnik na 180 stopni C
  • Jabłka obsypać cynamonem...
  • ... i polać miodem
  • Piec ok. 15 minut. Ja, po 15 minutach, dopiekałam jeszcze 5

Na zdrowie!:)

Biorę udział w akcjach: 
  Jabłko z cynamonem

2 komentarze:

  1. www.anielskieprzysmaki.pl-polecam miód z cynamonem.MOnika Szlązak

    OdpowiedzUsuń