wtorek, 24 lutego 2015

Kluski biszkoptowe

Trzeba zjeść coś innego :) Takiego bardziej lekkiego. Kluski biszkoptowe, które mogą posłużyć za dodatek do rosołu na obiad czy też do mleka na śniadanie lub kolację. I tylko trzy składniki! :)



Składniki:
2 jaja
2 łyżki mąki
sól
  • Oddzielić żółtka od białek i z białek ubić pianę
  • Żółtka rozetrzeć z mąką, posolić, dodawać powoli pianę z białek i lekko wymieszać
  • Do garnuszka wlać trochę wody i łyżką nakładać ciasto. Gotować przez chwilę i wyjmować łyżką cedzakową bezpośrednio przed podaniem rosołu lub mleka

Smacznego :)

3 komentarze:

  1. Od dziecka uwielbiam tego tupu kluseczki. Ja naprawdę byłabym szczęśliwa po nich:)

    OdpowiedzUsuń
  2. mniaaaaaaammm... <3 <3 ulubione!

    OdpowiedzUsuń