Składniki:
4 jabłka
cynamon - opcjonalnie
- Jabłka myjemy i wydrążamy ze środka ogryzek
- Jabłka kroimy w poprzek w plasterki bezpośrednio na tacki suszarki tak, żeby było widać dziurkę po ogryzku. Trzeba pamiętać, że plasterki jabłka nie mogą na siebie nachodzić. Każdy plasterek musi leżeć oddzielnie
- Plasterki jabłka można posypać cynamonem. Ja tego nie robiłam
- Włączamy suszarkę na największą moc i suszymy jabłka ok. 15 godzin. Najlepiej robić to w weekend, żeby jabłka suszyły się ciągiem. Ja akurat wzięłam się za to w tygodniu i suszyłam na raty. Mimo to jabłka są fantastyczne!
Wcinamy :)
Na zdrowie!
Na zdrowie!
Uwielbiam takie jabłka:)
OdpowiedzUsuńJa też :) Ale strasznie długo się czeka aż się ususzą.
UsuńTaka suszarka to prawdziwy skarb. Szkoda, że takiej nie mam...
OdpowiedzUsuńPolecam kupić. Ja akurat dostałam na urodziny od brata, bo sobie zażyczyłam :), ale naprawdę to bardzo fajna rzecz. Szkoda tylko, że zajmuje tak dużo miejsca. Poza tym nie tylko owoce można suszyć na niej. Warzywa i mięso również. Polecam naprawdę
UsuńŚwietna przekąska dla osób które są na diecie...mniam :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńBędę jeszcze chciała zrobić inne owoce. I warzywa mam też w planie :)
świetna i zdrowa przekąska!
OdpowiedzUsuń