poniedziałek, 9 lutego 2015

Kawa cappuccino - domowy sposób na mieszankę

Rano lubię wypić kawę z mlekiem. Ale mój organizm najlepiej toleruje kawę z ekspresu, a nie jakąś rozpuszczalną. Jedyna rozpuszczalna kawa, po której dobrze się czuję to cappuccino, choć to raczej kawa nie jest tylko tłusty, słodki, strasznie kaloryczny napój kawowo-kakaowy ;)
Proszek do takiego napoju możemy zrobić sami. 




Składniki: 
150 g mleka w proszku 
100 g cukru pudru
25 g kakao 
45 g kawy rozpuszczalnej

  • Wszystkie składniki po prostu mieszamy
  • Przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Zaparzamy jak kupne cappuccino, np. 3 łyżeczki na kubek

Smacznego :)

W myśl akcji:
Domowy Wyrób

2 komentarze:

  1. Kawę cappuccino uwielbiam. Dzięki za przepis:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pierwszy raz spotykam się z takim przepisem. Cappuccino piję bardzo często, natomiast w domowym wydaniu jeszcze nigdy. Muszę wypróbować ten przepis!

    OdpowiedzUsuń