Składniki na ciasto:
5 jajek
220 gramów mąki
180 gramów cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 ml oleju
125 ml wody
4 łyżeczki kakao
Składniki na masę serową:
100 gramów cukru
500 gramów serka z wiaderka waniliowego
1 opakowanie budyniu waniliowego
- Żółtka ubić z 90 gramami cukru, olejem i wodą
- Białka ubić z pozostałymi 90 gramami cukru
- Mąkę, proszek, kakao mieszamy i dodajemy do zmieszanych mas
- Przelać na blachę wyłożoną papierem lub wysmarowaną margaryną i wyspaną mąką
- Nagrzewamy piecyk na 180 stopni
- Ser miksujemy z budyniem i cukrem
- Masę przekładamy do woreczka, odcinamy delikatnie czubek i wyciskamy masę na ciasto tworząc kratę
- Pieczemy 40 minut
Delektujemy się :)
W myśl akcji:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz