Składniki:
2 piersi z kurczaka
1,5 łyżki przyprawy do gyrosa
- Mięso czyścimy z błonek, myjemy i kroimy na kawałki
- Na 15 minut odstawiamy na bok wymieszane z przeprawą do gyrosa, żeby się przemacerowało
- Rozgrzewamy olej na patelni (u mnie to był wok) i smażymy mieszając, aż mięso będzie miękkie. Kurczak robi się bardzo szybko
- Ja podałam z ogórkiem kiszonym i frytkami, ale można podawać z ryżem i surówką
Smacznego :)
uwielbiam takiego kurczaka <3 mogłabym jeść 5 dni w tygodniu :D
OdpowiedzUsuńJa w ogóle bardzo lubię kurczaka:) W takiej postaci robiłam pierwszy raz.
Usuńbardzo lubię taki obiad!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
http://myszkagotuje.blogspot.com
Ja to w ogóle kurczaka bardzo lubię:)
Usuń