Składniki:
1/4 główki kapusty
kawałek marchewki (naprawdę nieduży)
1 mała cebula
1 łyżeczka śmietany 18%
1 łyżeczka majonezu (u mnie Kielecki - jest dobrze doprawiony sam w sobie, dlatego go lubię)
pieprz mielony czarny lub ziołowy
- Z kapusty zdjąć wierzchnie liście, odciąć ok. 1/4 główki i pokroić na kawałki
- Marchewkę obrać i również przekroić na 4 części
- Cebulkę obrać, pokroić na kawałki
- Wszystkie warzywa umieścić w blenderze i zmiksować licząc do 3:) Nie dłużej, ponieważ zrobi się papka, a chodzi o to, żeby były wyczuwalne kawałki warzyw
- W kubeczku mieszamy łyżeczkę śmietany z łyżeczką majonezu i przekładamy do kapusty, doprawiamy - całość dokładnie mieszamy i podajemy do drugiego dania :)
Smacznego :)
oo, lubię taką kapustę :) do grilla fajnie pasuje!
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię:)
Usuń