Składniki:
1 opakowanie ciasta kruchego
1 banan
opakowanie budyniu waniliowego
- Ciasto podzielić na 12 kwadratów i wyłożyć nim foremki (ja dzieliłam radełkiem do ciasta, stąd wzorek na krawędziach)
- Widelcem zrobić dziurki, żeby ciasto nie urosło. Mają powstać spody do babeczek
- Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C i pieczemy spody ok. 20 minut
- Przygotować budyń według opisu na opakowaniu
- Na wystudzone spody nakładamy łyżką budyń i w środku umieszczamy po dwa plasterki banana - wkładamy babeczki do lodówki na ok. 1h. Jeśli ktoś jest mało cierpliwy - może babeczki jeść od razu:)
Smacznego :)
Świetny pomysł na deser.Widzę że jesteś początkująca tak jak ja.Będę zaglądać i oczywiście życzę powodzenia i zapraszam również do mnie.
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńRzeczywiście, bloga prowadzę od niedawna i staram się go co jakiś czas ulepszać. Do Ciebie będę zaglądać tak, jak zaglądałam do tej pory:)
Kruche babeczki z budyniem to jedne z moich ulubionych babeczek :) bardzo często je robię :) są idealne na przybycie gości :)
OdpowiedzUsuńJa robię rzadko, ale miałam akurat produkty i tak mnie naszło, żeby zrobić:)
Usuńprosto i smacznie-tak lubię :) i choc faktycznie-kruche sklepowe lepiej się nadaję, to ja tam wolę domowe :D
OdpowiedzUsuńBo te sklepowe są takie równe, jak spod igły:D Moje są krzywe, ale domowe - wiem co jem ;)
Usuńcudnie wyglądają te babeczki :)
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuńsuper pomysł na kształt babeczek! ;)
OdpowiedzUsuń