sobota, 20 lipca 2013

Kruche babeczki budyniowe z bananem

Poszłam trochę na łatwiznę i zamiast zrobić ciasto kruche, to je kupiłam:) Miałam w domu budyń waniliowy więc dodałam jeszcze banana i powstało 12 babeczek.


Składniki:
1 opakowanie ciasta kruchego
1 banan
opakowanie budyniu waniliowego

  • Ciasto podzielić na 12 kwadratów i wyłożyć nim foremki (ja dzieliłam radełkiem do ciasta, stąd wzorek na krawędziach)
  • Widelcem zrobić dziurki, żeby ciasto nie urosło. Mają powstać spody do babeczek
  • Nagrzewamy piekarnik do 180 st. C i pieczemy spody ok. 20 minut
  • Przygotować budyń według opisu na opakowaniu
  • Na wystudzone spody nakładamy łyżką budyń i w środku umieszczamy po dwa plasterki banana - wkładamy babeczki do lodówki na ok. 1h. Jeśli ktoś jest mało cierpliwy - może babeczki jeść od razu:) 
Smacznego :)

9 komentarzy:

  1. Świetny pomysł na deser.Widzę że jesteś początkująca tak jak ja.Będę zaglądać i oczywiście życzę powodzenia i zapraszam również do mnie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję:)
      Rzeczywiście, bloga prowadzę od niedawna i staram się go co jakiś czas ulepszać. Do Ciebie będę zaglądać tak, jak zaglądałam do tej pory:)

      Usuń
  2. Kruche babeczki z budyniem to jedne z moich ulubionych babeczek :) bardzo często je robię :) są idealne na przybycie gości :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja robię rzadko, ale miałam akurat produkty i tak mnie naszło, żeby zrobić:)

      Usuń
  3. prosto i smacznie-tak lubię :) i choc faktycznie-kruche sklepowe lepiej się nadaję, to ja tam wolę domowe :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo te sklepowe są takie równe, jak spod igły:D Moje są krzywe, ale domowe - wiem co jem ;)

      Usuń
  4. cudnie wyglądają te babeczki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. super pomysł na kształt babeczek! ;)

    OdpowiedzUsuń