Specjalnie kupowałam małe sztuki; chodziło mi o to, żeby zachowały kształt. Nie chciałam ich "siekać" na małe kawałeczki.
Składniki:
2 garści małych kurek
1 mała cebula lub 1/2 większej
masło do podsmażenia
sól
pieprz
- Kurki dokładnie myjemy i kroimy na pół. Jeśli zaś są naprawdę małe, to zostawiamy nie krojąc
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Rozgrzewamy masło na patelni i wrzucamy kurki wraz z cebulą i przyprawami
- Smażymy na małym ogniu ok. 10-15 minut stale mieszając
Tak przygotowane kurki podajemy jako dodatek do drugiego dania.
Smacznego:)
Aż mi zapachniało,lubię te maleństwa.
OdpowiedzUsuńJa też, dlatego szkoda mi było je siekać. Ładnie wyglądają jak sa w całości, dlatego kupuję małe sztuki
UsuńMoje ulubione grzyby ! Zapraszam na konkurs: http://gotujebochce.blogspot.com/2013/07/wakacyjny-konkurs-piankowe-serduszka.html
OdpowiedzUsuńTez je lubie choc sa bardzo drogie.
OdpowiedzUsuńDziekuje za zaproszenie:)