czwartek, 4 lipca 2013

Fasolka szparagowa z bułką tartą - do obiadu

Nabrałam się raz na fasolkę... Kupiłam na ulicy, z tzw. straganu, piękną, dorodną fasolkę bo myślałam, że będzie lepsza od takiej kupionej w hipermarkecie. Ale się pomyliłam... 
Po kilku dniach kupiłam w markecie. Wyglądem trochę gorszą, ale za to bardzo smaczną:)



Składniki:

3 garście fasolki (tak kupowałam:) nie wiem ile ważyła)
2 łyżki bułki tartej
1 łyżka masła

  • Fasolkę ugotować w osolonej wodzie do miękkości
  • Gdy będzie już miękka na patelni rozpuścić masło i dodać bułkę tartą. Uważać, żeby nie była zbyt sucha, bo się przypali, ale trzeba też uważać, żeby nie była zbyt mokra
  • Ugotowaną fasolkę odcedzamy i przekładamy na patelnię mieszając z bułka tartą
  • Ja podałam do kotletów schabowych i ziemniaków z koperkiem
Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Lubię taką fasolkę;) Dziś mam w planie kalafiora z bułką tartą;)

    OdpowiedzUsuń
  2. To fakt, czasami te "marketowe" nie są najgorsze :) zjadłabym taką fasolkę, oj zjadłabym!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czasem wyglądem mogą być takie sobie, ale smak dobry. Ja nie lubię tych takich żyłek w fasolce...

      Usuń