Składniki:
1 panga biała
1 mała marchewka lub pół większej
2-3 łyżki bułki tartej + bułka tarta na panierkę
1 jajko
- Pangę pokroić na kawałki (nie muszą być małe)
- Marchewkę również pokroić na kawałki
- Składniki przełożyć do malaksera, dołożyć bułkę tartą i jajko - wymieszać do połączenia składników (myślę, że można zmielić w maszynce do mielenia mięsa, ale ja takiej maszynki nie mam, więc nie wiem jaki będzie efekt końcowy - trzeba spróbować)
- Nabierać łyżką masę i formować kotleciki
- Opanierować w bułce tartej
- Rozgrzać olej na patelni i smażyć kotleciki na małym ogniu na złoty kolor. Ja smażę kilkakrotnie przewracając raz na jedną raz na drugą stronę
Smacznego :)
Oj, ale ochoty nabrałam na takie kotleciki!
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńGdy wczoraj je zrobiłam, to na 4 usmażone, 3 zjadła moja corka:) Taka miala ochote.
Usuń