Teraz już wiem, że błąd polegał na złym jej osuszeniu.
Kupuję mrożoną pangę białą. Nie lubię czerwonej bo mam wrażenie, że jest gumiasta.
Składniki:
2 pangi białe mrożone
mąka
1 jajko
bułka tarta
sól lub przyprawa typu Vegeta
pieprz
oliwa z oliwek do smażenia
- Rybę rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym wyciskając nadmiar wody. Ryba powinna być sucha
- Przygotować panierkę: na oddzielne talerzyki wsypać trochę bułki tartej, mąki i wbić jedno jajko
- Osuszoną rybę dokładnie przyprawić solą i pieprzem. Ja zamiast soli użyłam przyprawy typu Vegeta
- Następnie rybę obtoczyć w mące, potem w jajku i na końcu w bułce tartej
- Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć rybę na małym ogniu z obu stron
- Podawać z ziemniakami i kiszoną kapustą. Ja akurat miałam brokuły :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz