Bardzo proste w przygotowaniu danie i zajmujące naprawdę niewiele czasu.
Składniki:
2 serki cammembert
dżem lub sok malinowy ew. dżem żurawinowy
1 jajko
bułka tarta
sól
pieprz
- Rozbić jajko, przyprawić solą i pieprzem
- Serki obtoczyć najpierw w jajku, potem w bułce tartej. Ja tę czynność powtarzam jeszcze raz - lubię podwójną panierkę
- Na patelni rozgrzać olej i na małym ogniu smażyć serki z obu stron
- Po usmażeniu polać z wierzchu sokiem z malin lub nałożyć dżem malinowy ew. żurawinowy
- Można podać z frytkami i zestawem surówek
Smacznego :)
Uwielbiam z zurawina
OdpowiedzUsuńPodaje jako entre ;)
Z żurawiną jest najlepszy, ale akurat nie mialam. Za to soku malinowego mam pod dostatkiem, stad pomysl, zeby zurawine zastapic wlasnie smakiem malinowym.
UsuńOstatnio zrobiłam i musze przyznac ze wyszedł przepyszny!:) i też jestem za żurawiną!;) super przepis!
OdpowiedzUsuń