środa, 5 czerwca 2013

Serek cammembert w panierce

Uwielbiam! :)
Bardzo proste w przygotowaniu danie i zajmujące naprawdę niewiele czasu.


Składniki:

2 serki cammembert
dżem lub sok malinowy ew. dżem żurawinowy
1 jajko
bułka tarta
sól
pieprz


  • Rozbić jajko, przyprawić solą i pieprzem
  • Serki obtoczyć najpierw w jajku, potem w bułce tartej. Ja tę czynność powtarzam jeszcze raz - lubię podwójną panierkę
  • Na patelni rozgrzać olej i na małym ogniu smażyć serki z obu stron


  • Po usmażeniu polać z wierzchu sokiem z malin lub nałożyć dżem malinowy ew. żurawinowy
  • Można podać z frytkami i zestawem surówek

Smacznego :)

3 komentarze:

  1. Uwielbiam z zurawina
    Podaje jako entre ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z żurawiną jest najlepszy, ale akurat nie mialam. Za to soku malinowego mam pod dostatkiem, stad pomysl, zeby zurawine zastapic wlasnie smakiem malinowym.

      Usuń
  2. Ostatnio zrobiłam i musze przyznac ze wyszedł przepyszny!:) i też jestem za żurawiną!;) super przepis!

    OdpowiedzUsuń