poniedziałek, 17 czerwca 2013

Zupa-krem z zielonego groszku

Kolejny przepis na zupę, zaraz po pomidorowej, której wykonanie zajmuje 5 minut. Jadłam tę zupę u koleżanki, która odżywia się zdrowo jak przystało na instruktora fitnessu:) Zupa jest gęsta, sycąca.



Potrzebujemy tylko:
1 puszkę zielonego groszku
2 plasterki żółtego sera (u mnie Gouda)
1/2 kostki rosołowej drobiowej lub warzywnej

  • Całą zawartość puszki wlać do garnka (groszku nie odcedzamy, wlewamy razem z wodą)
  • Zagotować na małym ogniu
  • Następnie włożyć dwa plasterki sera rwąc go na kawałki
  • Gotować do momentu stopienia sera 
  • Zupę przelać do malaksera lub utrzeć mikserem końcówką do rozdrabniania
  • Ja podałam z grzankami, ale myślę, że z groszkiem ptysiowym też będzie smaczna

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz