Znalazłam sposób metodą prób i błędów.
Ważne jest, żeby nie mieszać śmietany różnych firm i nie mieszać procentów. Mają być 30%.
Dzisiaj zrobiłam z truskawkami:)
Składniki:
300 ml śmietany kremówki 30%
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 łyżeczka z kopką cukru pudru
- Do malaksera przelać śmietanę i dodać łyżeczkę cukru waniliowego wraz z łyżeczką cukru pudru
- Włączyć malakser na najwyższe obroty i mieszać nieustannie obserwując czy śmietana zaczyna gęstnieć
- Jeśli śmietana zaczyna gęstnieć należy zmniejszyć obroty i mieszać do momentu, aż będzie naprawdę gęsta. Ja od czasu do czasu przerywałam miksowanie i sprawdzałam konsystencję łyżeczką (trzykrotnie). Gdy już miałam pewność, że konsystencja jest prawidłowa, przelałam śmietanę na truskawki
- Taki prosty deser, a jaki smaczny
Smacznego :)
Bita śmietana i truskawki to idealne połączenie.
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie na kuskus z truskawkami i bitą śmietaną
Byłam, smaczne ;)
UsuńDobrze ubita śmietana pasuje nie tylko do truskawek! Przydatna umiejętność :)
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.
Zrobiłam przed chwilą sernik na zimno z truskawkami i galaretką i trochę mi tej galaretki zostało (nie zmieśiciła się w brytfance) i chyba sobie zrobię ją z bitą śmietaną:)
UsuńDomowa śmietanka najlepsza, ja przed ubijaniem wkładam śmietankę na 25 minut do zamrażalnika, wydaje mi się, że jeszcze szybciej się ubija, ostatnio kupuję śmietankę w lidlu, jest niedroga i pysznie mleczna :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
UsuńTe lidlowskie śmietany nie są takie złe. Też je lubię. Ale nie znałam patentu z włożeniem do zamrażalnika przed ubijaniem. Muszę spróbować...:)
UsuńPozdrowienia dla prowadzących stronkę. Bardzo fajna strona.
OdpowiedzUsuńGodna polecenia. Pozdrawiam!
Feel free to surf to my website - moderowany katalog stron
No wiecie ja po prostu ubiłam jedno białko dodałam łyżeczki cukru waniliowego trochę mleka i do tego co tylko co tylko chcecie mmm... pychotka wyszło spróbujcie mnia mnia
OdpowiedzUsuńŚwietnie zostało to przedstawione jak to zrobić, super się komponuje moim zdaniem do gofrów i innych deserowatych. Także polecam ją samą z dodatkami owoców lub nawet samego soku - w smaku jest super. Ostatnio także kosztuje z rozpuszczoną czekoladą, w smaku absolutna rewelacja. Sama ją też robię tak http://www.open-youweb.com/jak-zrobic-bita-smietane/ w zasadzie nie ma chyba istotnych różnic. Dziękuję za ten i pozostałe przepisy.
OdpowiedzUsuń